Pulled pork met Whisky en appelsap

Broodje Pulled Pork Whiskey en Appelsap

Iedereen heeft een goed recept voor pulled pork nodig, en dit is na veel trial & error voor ons het beste. Ongelooflijk mals en boordevol barbecue-smaak. En het leukste van al dit lekkers, het is supermakkelijk om te maken!

Ingrediënten

  • 600gr varkensspiering (ontbeend)
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels kandijsuiker
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 5cl appelsap
  • 5cl whisky (bvb. Johnny Walker red label)
  • Barbecuesaus (bvb. Sweet Baby Ray’s)
  • Pita- of hamburgerbroodjes

Bereiding

  • Meng de kandijsuiker, het paprikapoeder, lookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, peper en zout onder elkaar tot je een mooie homogene kruidenmix krijgt.
  • Dep je stuk vlees droog met keukenpapier
  • Snij het vlees kruislings in, zodat je een ruitpatroon krijgt.
  • Wrijf het vlees in met de kruidenmix die je net hebt gemaakt. Zorg er voor dat je overal voldoende kruiding hebt.
  • Plaats het stuk vlees in een ovenschaal waarin je een scheutje boter of olie hebt gedaan.
  • Voeg 2,5cl appelsap en 2,5cl whisky toe in de schaal
  • Dek af met aluminiumfolie en plaats gedurende 2 uur in een voorverwarmde oven op 150°C
  • Haal het vlees na 2 uur uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en voeg opnieuw 2,5cl appelsap en 2,5cl whisky toe.
  • Plaats opnieuw gedurende 2u op 150°C in de oven.
  • Als het vlees klaar is, haal je het uit de oven en trek je het met 2 vorken uit elkaar totdat je alleen maar draadjesvlees overhoudt.
  • Voeg barbecuesaus toe naar smaak en meng alles nog eens onder elkaar.
  • Serveer tussen een hamburger-of pitabroodje met wat verse groentjes zoals sla, komkommer en tomaat.

Tips

  • Ga uit van 150gr vlees per persoon als je een grotere portie wil.
  • Wees niet bang als je pulled pork er pikzwart en verkoold uitziet. Je zal merken dat dit enkel de karamellisatie van de suiker en kruidenmix is en net ontzettend veel smaak bevat.
  • Als je het allemaal net iets pikanter wil, voeg dan extra chilipeper toe aan je kruidenrub
  • Combineer de barbecue-smaak met lekkere zelfgemaakte looksaus