Deze koemelkvrije wafels worden gemaakt zonder melk, maar zijn nog steeds ongelooflijk lekker. Dit snelle en gemakkelijke recept is perfect voor in het weekend. Iedereen zal er gek op zijn.
Ingrediënten
- 500 gr. zelfrijzende bloem
- 500 gr. suiker
- 600 gr. soja bakboter of lopende boter van Boni
- 2 zakjes vanillesuiker
- 8 eidooiers
- 10 eiwitten
Bereiding
- Warm de boter een beetje op en voeg ⅔ van de suiker toe.
- Dan eidooiers toevoegen en goed mengen.
- Klop de eiwitten op met ⅓ van de suiker.
- Gezeefde bloem toevoegen en tot slot de opgeklopte eiwitten.
- 10 min. laten rusten en bakken maar.
Tips
- null
- Je kan ze versieren door er een beetje gesmolten chocolade over te laten lopen (pure chocola van Everyday is zonder melk) en hier bv nog wat discobolletjes over te strooien.
- Met wat cacaopoeder in het beslag heb je chocolade wafels. Het is ook leuk als je de helft van je beslag neemt en hier cacaopoeder bij mengt en ze dan 50/50 bakt, zo krijg je gemarmerde wafels.