Koemelkvrije pudding

Koemelkvrije pudding

Deze zuivelvrije pudding is romig en rijk – je zult de zuivelproducten helemaal niet missen met deze zoete traktatie! Dit is het perfecte, gemakkelijke dessertrecept om te proberen als je op zoek bent naar een lekkere maar zuivelvrije versie van dit klassieke dessert!

Ingrediënten

  • 1 zakje (50gr.)  Imperial pudding poeder (vanille of chocola)
  • 700 ml. havermelk
  • 75 gr. suiker

Bereiding

  • Spoel je kookpot uit met water en droog hem niet af, zo brandt de melk minder snel aan. Breng vervolgens de melk aan de kook.
  • Hou een goeie halve tas melk opzij en los hier de puddingpoeder in op, blijf mengen tot er geen klonters overblijven.
  • Als de melk kookt mag je de suiker en de opgeloste puddingpoeder erbij mengen, goed roeren met de klopper.
  • Laat de pudding nog even doorkoken, terwijl je blijft roeren.
  • Verdeel de pudding in potjes (of in 1 grote pot) en laat ze afkoelen.

Tips

  • Je kan ook sojamelk gebruiken, met amandelmelk is het niet zo lekker.
  • Wil je dikkere pudding dan neem je wat minder melk.
  • Door achteraf beren-snoepjes op de pudding te leggen kan je berenpap maken.
  • Door achteraf dinokoekjes (zonder chocola) erop te leggen krijg je dinopap.
  • Je kan de pudding achteraf ook serveren met hagelslag (pure van Boni).
  • Koekjespudding kan je maken door een koekje in je pudding te steken, hiervoor kan je dinokoeken nemen of Verkade Nizza kokos koekjes (te koop bij Albert Hein). Dat wordt dan lekker zacht door de warmte van de pudding.
  • Rozijntjes mengen in je pudding kan ook, die kan je op het laatste toevoegen.
  • Duopudding is ook leuk, maak hiervoor op dezelfde moment de vanille en chocolade pudding en giet deze tegelijk in de potjes.