Griesmeelpudding of griesmeelpap is een gemakkelijk en voedzaam ontbijt waar de kleintjes (en ook volwassenen) dol op zijn. Slechts een paar ingrediënten en je krijgt een heerlijke en voedzame pudding. Het kan ook als een dessert worden gegeten en kan zowel warm als koud worden geserveerd. En met dit recept maak je ook de meest heerlijke koemelkvrije griesmeelpudding zonder compromissen te moeten sluiten.
Hierbij komt dan nog eens dat dit recept echt belachelijk makkelijk is en in 10 minuten klaar is. Het is daarmee ook een geweldig alternatief voor de traditionele havermoutpap.
Ingrediënten:
- 1l havermelk
- 80 gr. kristalsuiker
- 100 gr. griesmeel
Bereiding:
- Spoel je kookpot uit met water zodat je minder kans hebt dat je melk aanbakt.
- Breng de havermelk aan de kook.
- Strooi er het griesmeel bij en laat ongeveer 10 minuten koken tot je de gewenste dikte bekomt.
- Voeg op het einde de suiker toe en roer tot deze volledig is opgelost in de pudding.
- Schenk uit in potjes of schaaltjes en laat afkoelen.
Tips:
- Als je wat extra beet in de pudding wil, voeg dan rozijnen of stukjes gedroogde abrikoos toe. Doe dit wel al meteen van in het begin, zo worden ze ook opnieuw wat smeuïger.
- Als je niet van een velletje houdt op je pudding, leg dan meteen na het uitschenken vershoudfolie bovenop de pudding. Let er wel op dat de folie de pudding moet raken.
- Maak variaties naar smaak met vers fruit, hagelslag, karamelsaus of slagroom (op basis van koemelkvrije alternatieven natuurlijk 😉 )