Hier is een gerecht dat licht en zomers is, maar toch vullend. Onze kinderen zijn dol op zowel de groentjes, de pasta als het lekkere sappige vlees. Als je van veel citroen houdt, roer er dan vlak voor het serveren nog een extra scheutje citroensap door. Deze kip met orzo is alvast een topper in ons gezin.
Ingrediënten:
- 40 gr bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 500 gr kipfilet zonder botten
- 3/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 ml kippenbouillon
- 250 gr ongekookte volkoren orzo pasta
- 70 gr gehakte verse spinazie
- 200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels gehakte verse basilicum
- Citroenpartjes, optioneel
Bereiding:
- Meng in een ondiepe kom bloem en knoflookpoeder.
- Snijd de kip in stukjes van ongeveer 3 cm en sla ze met een deegrol of vleeshamer plat tot een dikte van ongeveer een halve centimeter
- Bestrooi met 1/2 theelepel zout en peper.
- Dompel beide kanten van de kip in het bloemmengsel om alles mooi te bedekken. Schud deovertollige bloem af.
- Verhit olie in een grote bakpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe en kook 3-4 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn en de kip niet meer roze is.
- Haal uit de pan en leg deze even apart
- Veeg de bakpan schoon en breng in de pan
- Breng in dezelfde pan de bouillon aan de kook en roer er de orzo door.
- Eenmaal het kookt breng je de temperatuur terug en laat je alles gedurende 8 à 10 minuten garen.
- Roer de spinazie, de tomaten, het citroensap, de basilicum en het resterende zout eronder.
- Haal de pan van het vuur en voeg de kip opnieuw toe aan de rest.
- Serveer eventueel met partjes citroen.