Dit is een super simpel recept voor cranberry gehaktballen. Zelfgemaakte gehaktballen smaken nu eenmaal veel lekkerder dan die uit de vriezer. En als je niet weet waar te beginnen, dan helpen we je graag op weg met dit snel en makkelijk recept!
Ingrediënten gehaktballen:
- 2 grote eieren, licht geklopt
- 120 gr panko broodkruimels
- 80 gr ketchup
- 2 eetlepels gedroogde gehakte ui
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 800 gr varkensgehakt
Ingrediënten saus:
- 400 gr cranberrysaus (1 blik)
- 200 gr ketchup
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de eerste 8 ingrediënten. Voeg varkensvlees toe; meng licht maar grondig. Vorm gehaktballen van ongeveer 3 à 4 cm doorsnede.
- Plaats de balletjes in een ingevette braadpan (geschikt voor de oven)
- Bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
- In een grote koekenpan, kook en roer de saus ingrediënten op middelhoog vuur tot ze gemengd zijn.
- Roer de gehaktballen eronder zodat ze opnieuw op temperatuur komen dankzij de warmte van de saus.