Koemelkvrije pompoentaart

Koemelkvrijge_Pompoentaart

Pompoentaart kan … verdeeldheid zaaien. Weinig mensen weigeren een stuk warme appeltaart, maar als het om pompoentaart gaat, zijn er toch wel verdeelde meningen. Ons eigen gezinnetje was daar geen uitzondering op. Maar met dit recept voor koemelkvrije pompoentaart is daar sinds kort verandering in gekomen. Hopelijk kan dit zowel de die-hard fans van pompoentaarttaarten als zelfs de meest intense pompoentaarthaters overtuigen.

In deze versie maken we zelf pompoenpuree en onze eigen versie van gecondenseerde melk op basis van gezoete amandelmelk.

Ingrediënten:

  • 150ml gecondenseerde vegan melk.
  • 2 grote eieren
  • 2tl kaneelpoeder
  • 1tl gemberpoeder
  • 1/2tl zout
  • 1/4tl nootmuskaat
  • 400g pompoenpuree (op basis van bvb een hokaido pompoen van ongeveer 1kg)
  • 100gr amandelpoeder
  • 1 vel bladerdeeg zonder koemelk (bvb van Boni bij Colruyt)

Bereiding:

  • We beginnen met het maken van koemelkvrije gecondenseerde melk op basis van dit recept.
  • Snij de pompoen in tweeën, besprenkel met olie en leg met de platte kant omlaag op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de pompoen gaar in een op 175 °C voorverwarmde oven. Dit neemt ongeveer 1 à 1,5 uur in beslag.
  • Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil als deze een beetje is afgekoeld. Dit zou er vlot moeten afkomen.
  • Plet de pompoen tot je een gladde puree krijgt.
  • Voeg beide eieren toe en meng tot een glad geheel.
  • Voeg de kruiden + het amandelpoeder toe en meng alles goed onder elkaar tot je quasi geen brokjes meer ziet.
  • Bak het bladerdeeg blind voor. Dit voorkomt dat je bodem vochtig en zompig wordt als je de vulling er in giet.
  • Giet het mengsel in de taartvorm met het bladerdeeg.
  • Bak gedurende 35 à 40 minuten op 175°C.

Tips:

  • De kleine Hokaido pompoenen zijn volgens ons het best geschikt voor dit recept. Uit één pompoen kan je normaal gezien een mooie hoeveelheid pompoenpuree voor één taart te maken.
  • De pompoen is gaar als je er met een vork eenvoudig kan in prikken.
  • Als je nog restjes bladerdeeg hebt, maak dan gerust wat leuke versiering voor op de taart en bak deze mee in de oven.
  • De taart is klaar wanneer je prikt in de taart en mag er niets meer blijven plakken aan je mes.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.