Deze eenvoudig gegrilde auberginesalade is de perfecte zomerse pastasalade die je de hele zomer wilt serveren. Snel klaar, boordevol smaak en het kan zowel warm als op kamertemperatuur worden geserveerd. De combinatie van gegrilde aubergine, paprika en courgette met frisse komkommer en zongedroogde tomaatjes zorgt voor een salade boordevol lekkere smaken en kleuren. Serveer het bij gegrilde kip of met vis of puur als vegetarisch slaatje.
Ingrediënten
- 500 gr. Kipfilet
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 1 Gele paprika
- 1 Rode ui
- 3 slaharten
- 200 gr. Mini komkommers
- 100 gr. Half zongedroogde kerstomaten
- 4 eieren
- 300 gr. Fusilli of casarecce pasta
- 10 eetl. Ceasardressing
- 4 eetl. olijfolie
- 2 eetl. Kippenkruiden
- 1 eetl. Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de eieren 10 minuten in heet water en laat ze daarna schrikken in koud water, zo pellen ze beter.
- De komkommer mag na het wassen in schijfjes gesneden worden, de gedroogde kerstomaten halveren en de slaharten in wat grovere stukken.
- Pel de eieren en snij ze in vier.
- Pel de ui, snij deze in 2 en vervolgens in halve ringen.
- Was de rest van je groenten, verwijder de pitjes waar nodig en snij de courgette, paprika en de aubergine in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Leg alles in een ovenschaal, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
- Zet 20 à 25 minuten in voorverwarmde oven op 200°C
- Roer halverwege eens om.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water, een giet af eenmaal klaar.
- Voeg de gegrilde groenten al bij de pasta, dan kunnen ze samen lichtjes afkoelen.
- De kipfilet mag alvast in reepjes gesneden worden.
- Bak de kippenreepjes in 2 eetlepels olijfolie, kruid met kippenkruiden en eventueel ook met peper en zout.
- Voeg alles samen in een grote kom, leg de eieren bovenaan en werk af met de dressing. Overheerlijk op een warme, zomerse dag.
Tips:
- Deze salade is ook overheerlijk met onze looksaus!
- Fusilli en casarecce pasta houden de dressing goed vast, maar je kan deze salade natuurlijk met eender welke pasta maken. Probeer zeker ook eens volkoren pasta, super lekker en voedzamer dan zijn witte variant.
- Heb je de barbeque aangestoken? Gril de groenten dan in een aluminium bakje, zo hoef je de oven niet speciaal aan te zetten.
- Hou je niet van de zongedroogde tomaten, dan kan je deze vervangen door verse kerstomaten. Deze kan je in vele verschillende kleuren kopen, voor een heerlijk, kleurrijk bordje.