Lekkere zachte sandwiches, er zijn maar weinig mensen die je er niet kan mee verleiden. Jammer genoeg zijn deze broodjes ook vaak op basis van koemelk gemaakt waardoor ook onze jongens hier niet echt van konden genieten. Maar met wat creativiteit zijn we er toch in geslaagd om ook hen van heerlijke koemelkvrije sandwiches te laten genieten.
Ingrediënten
- 500 gr. bloem (voor wit of grof brood)
- 2 dl amandel of havermelk
- 25 gr. droge gist
- 7 gr. zout
- 1 ei
- 1 extra eierdooier
- 100 gr. Soja bakboter of lopende boter van Boni
- 20 gr. kristalsuiker (optioneel)
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten samen en meng tot een soepel en glad deeg.
- Bol het deeg op, leg het in een ingevette kom.
- Dek af met plasticfolie en een propere keukenhanddoek en laat 35 minuten rijzen om een donkere en warme plek.
- Sla de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 50 gr.
- Bol de stukjes op en laat opnieuw 10 minuten rijzen.
- Rol de gerezen deegbolletjes plat en vorm ze tot de gewenste sandwiche vorm.
- Laat de sandwiches nog 45 minuten verder rijzen tot ze mooi bol staan
- Meng 1 eierdooier met een paar druppels van de melk en bestrijk hiermee de sandwiches.
- Bak de sandwiches gedurende 8 minuten af in een voorverwarmde oven op 230°C.
Tips
- Zorg er voor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo zal het deeg vlotter rijzen.
- Als je zoetere sandwiches wil, gebruik dan gezoete amandelmelk of voeg iets meer suiker toe.