Falafel met groentenfrietjes en koemelkvrije looksaus

Falafel met Groentenfrietjes en Koemelkvrije Looksaus

Dit eenvoudige recept voor falafel met lekkere groentenfrietjes van zoete aardappel en knolselder met een simpele koemelkvrije looksaus is een geweldige doordeweekse maaltijd voor vegetariërs.

Ingrediënten

  • Falafel (zelf gemaakt of uit de versmarkt bij Colruyt)
  • 400 gr. zoete aardappel
  • 400 gr. knolselder
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el. olijfolie
  • 1 tl. ras el hanout
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 300 gr. ongezoete amandel yochurt (bvb die van Albert Heijn)
  • 200 gr. mayonaise
  • Peterselie
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereiding Groentenfrietjes

  • Schil de zoete aardappel en knolselder en snij deze in mooie frietjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Meng de frietjes in een kom met 2 el. olijfolie en kruid met de ras el hanout, peper en zout.
  • Schik op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.

Bereiding Looksaus

  • Meng de ongezoete amandelyoghurt met de mayonaise.
  • Plet de knoflook en voeg deze erbij.
  • Snipper de peterselie zo fijn mogelijk en voeg ook deze samen met de rest.
  • Kruidt bij met peper en zout naar eigen smaak.

Bereiding Falafel

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een antikleefpan
  • Voeg de falafels toe en laat deze 15 min bakken tot ze gaar zijn

Bereiding Pitabroodjes

  • Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze 5 min. in de oven.

Tips

  • Snij de groentenfrietjes niet te dun, anders loop je het risico dat ze te droog zijn of makkelijk aangebrand uit de oven komen.
  • Varieer met andere harde groenten zoals pastinaak, venkel of wortels.
  • Maak je looksaus een dag op voorhand klaar dan is de smaak nog lekkerder.

Dit bericht heeft één reactie

Reacties zijn gesloten.