Dit eenvoudige recept voor falafel met lekkere groentenfrietjes van zoete aardappel en knolselder met een simpele koemelkvrije looksaus is een geweldige doordeweekse maaltijd voor vegetariërs.
Ingrediënten
- Falafel (zelf gemaakt of uit de versmarkt bij Colruyt)
- 400 gr. zoete aardappel
- 400 gr. knolselder
- 4 pitabroodjes
- 4 el. olijfolie
- 1 tl. ras el hanout
- 2 à 3 teentjes knoflook
- 300 gr. ongezoete amandel yochurt (bvb die van Albert Heijn)
- 200 gr. mayonaise
- Peterselie
- Zwarte peper
- Zout
Bereiding Groentenfrietjes
- Schil de zoete aardappel en knolselder en snij deze in mooie frietjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Meng de frietjes in een kom met 2 el. olijfolie en kruid met de ras el hanout, peper en zout.
- Schik op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.
Bereiding Looksaus
- Meng de ongezoete amandelyoghurt met de mayonaise.
- Plet de knoflook en voeg deze erbij.
- Snipper de peterselie zo fijn mogelijk en voeg ook deze samen met de rest.
- Kruidt bij met peper en zout naar eigen smaak.
Bereiding Falafel
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een antikleefpan
- Voeg de falafels toe en laat deze 15 min bakken tot ze gaar zijn
Bereiding Pitabroodjes
- Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze 5 min. in de oven.
Tips
- Snij de groentenfrietjes niet te dun, anders loop je het risico dat ze te droog zijn of makkelijk aangebrand uit de oven komen.
- Varieer met andere harde groenten zoals pastinaak, venkel of wortels.
- Maak je looksaus een dag op voorhand klaar dan is de smaak nog lekkerder.
Pingback: Koemelkvrije looksaus | Koemelkvrij