Koemelkvrije Koekjestaart

Koemelkvrije Koekjestaart

Koekjestaart is voor velen een nostalgische herinnering aan zorgeloze kinderjaren. Geniet nu ook zonder zorgen van deze koemelkvrije koekjestaart, een echte klassieker en een trip down memory lane. Ook deze versie is supermakkelijk om te maken samen met de kinderen.

Ingrediënten

  • 750 gr. koemelkvrije koekjes (bijvoorbeeld Verkade Nizza kokos koekjes van Albert Heijn)
  • 500 gr. soja boter of Boni bakboter
  • 400 gr. pure chocolade (bijvoorbeeld van het merk Everyday)
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Discobolletjes of pure hagelslag (bijvoorbeeld van het merk Boni)

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukjes breken en laat smelten.
  • Boter zacht maken in de microgolf (niet helemaal laten smelten!).
  • Suiker onder de gesmolten chocolade mengen, de boter toevoegen en goed mengen.
  • In een diep bord een schep suiker laten oplossen in water.
  • De koekjes heel even in het water onderdompelen.
  • Laag om laag koekjes en chocoladecrème leggen, eindigen met laag crème rondom.
  • Laten opstijven in de koelkast.
  • Afwerken met discobolletjes of pure hagelslag.

Tips

  • Je kan er een leuk vlaggetje in leggen en er een piratenschip van maken.
  • Je kan de koekjes ook onderdompelen in sojamelk, havermelk of amandelmelk.