Deze koemelkvrije pannenkoeken vormen een perfect zuivelvrij alternatief. Ze zijn zo luchtig en lekker dat niemand zal merken dat ze geen zuivelproducten bevatten. En bovendien zijn ze net zo gemakkelijk te maken! Je hebt die in de winkel gekochte pannenkoekenmixen niet meer nodig.
Ingrediënten
- 1 liter original amandelmelk
- 400 gr. zelfrijzende bloem
- 1 pakje vanillesuiker
- 6 eieren
Bereiding
- De bloem best eerst zeven om geen klonters te hebben.
- Doe alles in een kom en goed mengen.
- Dan kan je ze bakken in soja bakboter, lopende boter van Boni of neutrale olie
Tips
- Je kan hier ook leuke pannenkoek-fruitsatés mee maken.
- De amandelmelk kun je ook vervangen door appelsap, ikzelf vind dat het vrij zoet wordt (terwijl je er vaak nog suiker op doet) en je proeft de appels eigenlijk niet. Maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen smaak, het wordt zeker ook gedaan dus ik geef het maar mee.
- Voor een extra smaak toets kan je een vanillestokje nemen en de zaadjes bij het beslag doen.
- Vervang de 6 eieren door 3 rijpe bananen en je hebt lekkere bananenpannenkoeken. Hiervoor moet je de bananen goed pletten en ze gewoon door het beslag mengen.