Boter lichtjes opwarmen, ⅔ van de suiker en het zakje vanillesuiker erbij mengen.
Dan het eigeel erbij mengen en vervolgens ook de gezeefde bloem.
Klop het eiwit op met ⅓ van de suiker en meng er voorzichtig onder.
Smeer de bakvorm in en bebloem hem, zodat je hem er makkelijk uit krijgt.
Bak gedurende ongeveer 50 min op 175°C en prik er op het einde even met een satéstokje in om zeker te zijn dat het deeg uitgebakken is.
Tips
Meng stukjes appel door het deeg voor een lekkere appelcake.
Wil je chocolade cake maken kan je 50 gr. cacaopoeder en 2 soeplepels sojamelk, amandelmelk of water onder het beslag mengen. Voor een gemarmerde cake kan je 25 gr. cacaopoeder en 1 soeplepel sojamelk of amandelmelk bij de helft van het beslag mengen.
Opgelet!
Kant en klare mengelingen voor cake bevatten meestal melk.
Pingback: Review Keukenrobot Kenwood Chef XL Elite KVL6320S | Koemelkvrij